Skip to main content

Na 3 jaar rechtvaardigheid

Mr. T. Demirdag heeft na een langslepende procedure die bijna drie jaar heeft geduurd een overwinning behaald voor haar cliënt.

Haar cliënt had structureel bedragen van in totaal meer dan een ton euro overgemaakt per bank aan een partij zonder nadere betalingsomschrijving.

De wederpartij stelde dat de ontvangen gelden schenkingen zijn. Door middel van getuigenverhoren en strategische vragen aan de wederpartij is Demirdag er in geslaagd om wettig en overtuigend bewijs te leveren dat er sprake was van een lening en geen schenking.

De wederpartij is nu door de rechtbank Noord- Nederland veroordeeld om een bedrag van meer dan een ton terug te betalen aan de cliënt van Ferrmons.

Indien u betalingen verricht per bank en het betreft een lening, zet dit in de bankomschrijvingen erbij met eventueel de termijn van terugbetaling en afgesproken rentepercentage.

Ingeval van een schenking is er sprake van een natuurlijke verbintenis, in welk geval je het teruggeven/betaling niet meer rechtens kan afdwingen.

Met andere woorden gegeven cadeautjes kun je juridisch gezien niet meer terug eisen.